Lipánkova appkaHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Zemiakové gnocchi s tekvicou, syrom Lipánek a žihľavou

Zemiakové gnocchi s tekvicou, syrom Lipánek a žihľavou

Ingrediencie (2 porcie)

  • 400 g zemiakových gnocchi
  • 150 g tekvice Hokkaido nakrájanej na malé kocky
  • 80 g syra Lipánek 30 %
  • 20 g čerstvej žihľavy
  • 100 g Juhočeského masla
  • 50 ml čerstvej Juhočeskej smotany na šľahanie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • nasekaná pažítka na ozdobu

Návod na prípravu

Žihľavu sparíme horúcou vodou, rýchlo schladíme v ľadovej vode, vyžmýkame z nej vodu a nakrájame na väčšie kusy. Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale. Z vody si odložíme cca 50 ml.
Na olivovom oleji opečieme do zlatista tekvicu nakrájanú na kocky. Osolíme a okoreníme. Pridáme odloženú vodu z gnocchi, privedieme k varu a vmiešame maslo nakrájané na kúsky, aby vznikla jemná maslová emulzia. Do panvice pridáme čerstvú Juhočeskú smotanu a syr Lipánek nakrájaný na menšie kúsky. Dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme gnocchi, vmiešame nasekanú žihľavu a posypeme čerstvou pažítkou.

cssk
Lipánkova appkaHláskanie s Lipánkom