Vanilkové cupcakes
Ingrediencie (12 porcií)
- 250 g hladkej múky
- 8 g prášku do pečiva
- 80 g cukru
- 1 lyžica medu
- 2 vajcia izbovej teploty
- 100 g vanilkovej nátierky Lipánek
- 100 ml Juhočeského mlieka
- 60 g Juhočeského masla
- kôra z 1 bio citrónu
Krém
- 2 ks Lipánek vanilková nátierka
- 100 ml Juhočeskej smotany
Návod na prípravu
V jednej mise zmiešame múku a prášok do pečiva. V druhej mise zmiešame vajcia, cukor, med, vanilkovú nátierku Lipánek, mlieko, rozpustené maslo a citrónovú kôru.
Mokré ingrediencie prilejeme k suchým a premiešame, aby vzniklo hladké cesto.
Cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov na muffiny a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 18–20 minút, až kým nie sú zlatisté. Prepečenosť overíme špajľou a necháme ich vychladnúť.
Na krém vyšľaháme smotanu s nátierkami Lipánek. Šľaháme opatrne, aby zmes zhustla, ale nezrazila sa. Krém preložíme do cukrárskeho sáčku a ozdobíme vychladnuté cupcakes.