Syrové rolky z toastového chleba
Ingrediencie:
- toastový chlieb
- Lipánek gouda
- Juhočeské maslo
Dip:
- 1 Juhočeský Nature biely jogurt alebo Juhočeská kyslá smotana
- bylinky (pažítka, petržlen)
- soľ, čierne korenie
Návod na prípravu
Plátkom toastového chleba odkrojíme okraje a potom ich rozvaľkáme valčekom na tenko, aby sa lepšie stáčali. Na každý plátok položíme syr Lipánek gouda a pevne ho zarolujeme.
Na panvici rozohrejeme hojnú vrstvu masla a rolky v ňom krátko opečieme zo všetkých strán, aby získali zlatistú farbu a syr sa vnútri krásne roztiekol. Necháme ich na chvíľu vychladnúť a uložíme do krabičky na desiatu.
K rolkám pripravíme jednoduchý dip: v miske zmiešame biely jogurt alebo kyslú smotanu s nasekanými čerstvými bylinkami (napríklad pažítka alebo petržlen), dochutíme štipkou soli a čierneho korenia. Dip podávame zvlášť v malej krabičke, aby sa doňho rolky mohli namáčať.
Do krabičky pridáme ešte obľúbenú zeleninu.


