Šalát v vajcom plneným zmesou zo žĺtok, topeného syra Lipánek a horčice
Ingrediencie (2 porcie)
- 2 hlávky šalátu little gem
- 1 menšia hlávka radicchia
- hrsť zeleného hrášku
- 10 cherry paradajok
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 4 vajcia
- 60 g topeného syra Lipánek
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- 1 lyžička majonézy
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
Návod na prípravu
Umyté listy šalátu nakrájame na väčšie kusy, radicchio natrháme na menšie časti. V miske zmiešame olivový olej, dijonsku horčicu, citrónovú šťavu a med, dochutíme soľou a čiernym korením.
Vajcia uvaríme natvrdo (cca 10 minút v mierne vrejúcej vode). Prekrojíme na polovicu a vyberieme žĺtky. Žĺtky roztlačíme a zmiešame s plnotučnou horčicou, topeným syrom Lipánek a majonézou. Zmesou naplníme bielky pomocou cukrárskeho vrecka. K šalátu pridáme hrášok a rozkrojené cherry paradajky. Zmiešame s dresingom a prípadne dosolíme. Na tanier rozprestrieme šalát a navrch položíme plnené vajcia.


