Chcem súťažiť

myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Panna cotta s tvarohovým Lipánkem a jahodami

Panna cotta s tvarohovým Lipánkem a jahodami

Ingrediencie (4 porcie)

  • 2 tvarohové Lipánky
  • 400 ml čerstvej Juhočeskej smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 10 g želatíny
  • 1 balenie mrazených jahôd
  • hrsť čerstvých jahôd
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • citrónová kôra na ozdobu
  • mäta na ozdobu

Návod na prípravu

Želatínu namočíme do studenej vody podľa návodu. Čerstvú Juhočeskú smotanu ohrejeme so 60 g práškového cukru na teplotu približne 70 °C. Pridáme napučanú želatínu, dobre ju rozmiešame, a potom vmiešame tvarohového Lipánka. Všetko rozmixujeme do hladkej zmesi. Zmes nalejeme do formičiek a dáme chladiť na aspoň 4–5 hodín, až kým panna cotta nestuhne. Mrazené jahody povaríme s citrónovou šťavou a zvyšným cukrom približne 10 minút, necháme vychladnúť. Panna cottu vyklopíme na tanier a ozdobíme jahodovým rozvarom, čerstvými jahodami, mätou a citrónovou kôrou.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom