Panna cotta s tvarohovým Lipánkem a jahodami
Ingrediencie (4 porcie)
- 2 tvarohové Lipánky
- 400 ml čerstvej Juhočeskej smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 10 g želatíny
- 1 balenie mrazených jahôd
- hrsť čerstvých jahôd
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- citrónová kôra na ozdobu
- mäta na ozdobu
Návod na prípravu
Želatínu namočíme do studenej vody podľa návodu. Čerstvú Juhočeskú smotanu ohrejeme so 60 g práškového cukru na teplotu približne 70 °C. Pridáme napučanú želatínu, dobre ju rozmiešame, a potom vmiešame tvarohového Lipánka. Všetko rozmixujeme do hladkej zmesi. Zmes nalejeme do formičiek a dáme chladiť na aspoň 4–5 hodín, až kým panna cotta nestuhne. Mrazené jahody povaríme s citrónovou šťavou a zvyšným cukrom približne 10 minút, necháme vychladnúť. Panna cottu vyklopíme na tanier a ozdobíme jahodovým rozvarom, čerstvými jahodami, mätou a citrónovou kôrou.