Miniburrito s kuracím mäsom, syrom Lipánek, hranolkami a zeleninou
Ingrediencie (2 porcie)
- 4 malé tortilly
- 200 g kuracích pŕs
- 100 g syra Lipánek gouda
- 150 g hranoliek
- ½ červenej papriky
- ½ uhorky
- 1 paradajka
- pár listov ľadového šalátu
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a čierne korenie
- kečup na potrenie tortill
- 1 balenie Juhočeského žervé
- hrsť nasekanej pažítky
Návod na prípravu
Kuracie prsia nakrájame na prúžky, osolíme, posypeme čiernym korením a opečieme na panvici s olivovým olejom dozlatista. Hranolky pripravíme v rúre alebo vypražíme, potom necháme vychladnúť. Papriku a uhorku nakrájame na tenké prúžky, paradajku na menšie kúsky a šalát natrháme. Juhočeské žervé zmiešame s nasekanou pažítkou, osolíme a posypeme čiernym korením. Tortilly krátko ohrejeme na panvici alebo v mikrovlnke, aby zmäkli. Do stredu každej tortilly položíme šalát, zeleninu, mäso, pár hranoliek a posypeme syrom Lipánek gouda. Do dvoch tortill natrieme kečup, do ďalších dvoch ochutené žervé. Okraje prehneme dovnútra, zrolujeme do tvaru burrita a krátko opečieme na suchej panvici z oboch strán, aby sa syr roztopil a tortilla bola chrumkavá.


