myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Kelové karbonátky so syrom Lipánek 30 %

Kelové karbonátky so syrom Lipánek 30 %

Ingrediencie (4 porcie):

  • 1 balenie syra Lipánek 30 %
  • 5 listov kelu
  • 500 g mletého mäsa (hovädzie + bravčové)
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica Juhočeského masla
  • olej na restovanie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 3 zemiaky
  • 2 farebné papriky
  • 1 lyžica majonézy
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • soľ
  • čierne korenie

Návod na prípravu

Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode. Kelové listy sparíme vo vriacej osolenej vode a necháme odkvapkať. Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme ju na Juhočeskom masle do zlatista.
Vo väčšej mise zmiešame mleté mäso, na kocky nakrájaný syr Lipánek, nadrobno nasekané kelové listy (jeden list si necháme bokom), prelisovaný cesnak, orestovanú cibuľu, soľ a čierne korenie. Zo zmesi vytvoríme karbonátky, ktoré obalíme v hladkej múke. Opečieme ich z oboch strán do zlatista, približne 3 minúty z každej strany. Uvarené zemiaky a papriky nakrájame na väčšie kusy a restujeme ich na olivovom oleji. Na záver pridáme nahrubo nakrájaný zvyšný kelový list a všetko dochutíme soľou a čiernym korením. V malej miske zmiešame majonézu, med, horčicu a citrónovú šťavu.
Karbonátky servírujeme s opečenou zeleninou a horčicovou majonézou.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom