Lipánkova appkaHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mliečkom Lipánek

Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mliečkom Lipánek

Ingrediencie (4 porcie)

  • 150 g cukru
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 60 g oleja
  • 1 jahodové mliečko Lipánek
  • 400 g polohrubej múky
  • kypriaci prášok
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • kôra z jedného citróna
  • cca 300 g jahôd
  • 1 stopka rebarbory (čerstvej alebo mrazenej)
  • práškový cukor na posypanie a na rebarboru
  • múka a Juhočeské maslo na potretie formy

Návod na prípravu

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkovú pastu a citrónovú kôru. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi. Do cesta primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom, štipku soli, olej a mliečko Lipánek. Väčšie jahody prekrojíme na polovicu, menšie necháme celé. Niekoľko jahôd si necháme bokom na ozdobu. Rebarboru nakrájame na silnejšie plátky, časť si tiež necháme na ozdobu. Plátky obalíme v práškovom cukre. Formu potrieme Juhočeským maslom a vysypeme múkou. Cesto vlejeme do formy a navrch rozprestrieme jahody a rebarboru. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Prepečenosť si overíme špajľou. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom a dozdobíme jahodami a rebarborou.

cssk
Lipánkova appkaHláskanie s Lipánkom