myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Halušky z topeného syra Lipánek

Halušky z topeného syra Lipánek

Ingrediencie (8 porcií):

  • 1 kg zemiakov
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • 1 Lipánek topený syr smotanový
  • 150 g slaniny alebo špeku

Návod na prípravu

Najprv olúpeme zemiaky a nastrúhame ich najemno. Pridáme k nim vajce, soľ a postupne vmiešame polohrubú múku, až kým nevznikne hustejšie cesto vhodné na halušky.
Vo veľkom hrnci privedieme k varu osolenú vodu. Za pomoci sitka na halušky pretlačíme cesto priamo do vriacej vody. Halušky varíme, až kým nevyplavú na hladinu - trvá to asi 3-5 minút. Uvarené halušky vyberieme dierkovanou naberačkou a priklopené ich odložíme bokom.
Medzitým si v menšom hrnci do zlatista opečieme na kocky nakrájanú slaninu alebo špek. Do ešte teplých halušiek vmiešame celý Lipánek topený syr smotanový - krásne sa rozpustí a halušky jemne obalí.
Nakoniec pridáme opečenú slaninu aj s výpekom a premiešame.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom