Frittata
Ingrediencie (2 porcie)
- Lipánek Zlaťáček
- 50 g slaniny
- 1 lyžica Jihočeského masla
- 1 jarná cibuľka
- ½ cukety
- 100 g cherry paradajok
- 5–6 vajec
- 50 ml Jihočeské smotany
Návod na prípravu
Na panvici rozohrejeme lyžicu masla a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Necháme ju mierne vyškvariť, aby bola chrumkavá. Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, krátko ju orestujeme a prisypeme na tenké plátky nakrájanú cuketu. Restujeme asi 3–4 minúty, kým nezačne mäknúť.
Pridáme prekrojené cherry paradajky a premiešame. Medzitým si v miske rozšľaháme vajcia (5–6 kusov podľa veľkosti), prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame.
Vaječnú zmes nalejeme na zeleninu so slaninou a necháme krátko zatiahnuť na strednom plameni bez miešania. Akonáhle spodná časť spevnie, pridáme nahrubo nakrájaný syr Lipánek Zlaťáček a preložíme panvicu do rúry vyhriatej na 200 stupňov, prípadne priklopíme pokličkou a necháme frittatu dôjsť, kým nie je pevná i na povrchu.