Čokoládové pusinky s kakaovým krémom a ovocím
Ingrediencie (8 porcií)
Bielkové pusinky:
- 3 bielky
- 150 g kryštálového cukru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 lyžička kakaa
Krém:
- 2× Lipánek čokoládová nátierka
- 200 ml Juhočeskej smotany
Ovoce na ozdobenie
Návod na prípravu
Bielky dáme do väčšej misy a začneme ich šľahať elektrickým šľahačom. Akonáhle začnú peniť, postupne po lyžiciach pridávame cukor a šľaháme, až kým vznikne pevný, lesklý sneh. Potom jemne vmiešame preosiaty kukuričný škrob a kakao. Pomocou lyžice alebo cukrárskeho vrecka tvoríme malé pusinky na plech vyložený papierom na pečenie.
Rúru vyhrejeme na 120 °C a pusinky pečieme približne 60–75 minút. Po dopečení ich necháme vychladnúť v pootvorenej rúre, aby zostali chrumkavé zvonku a vláčne vnútri.
Krém pripravíme vyšľahaním smotany spoločne s nátierkou Lipánek.
Bielkový korpus ozdobíme krémom a ovocím.