Bezlepkové koláčiky s Tvarohovým Lipánkom
Ingrediencie
- 250 g bezlepkovej múky univerzálnej
 - 70 g pohánkovej múky
 - 100 ml vlažného Juhočeského mlieka
 - 1 balenie sušeného droždia
 - štipka soli
 - 1 vajce
 - 3 balenia tvarohového Lipánka
 - 35 g cukru
 - 1 balenie vanilkového cukru
 - 50 g rozpusteného Juhočeského masla
 - hrozienka
 - vajce na potrenie
 - práškový cukor na posypanie
 
Návod na prípravu
V mise zmiešame vlažné Juhočeské mlieko, droždie a trochu cukru. Necháme cca 10 minút odležať. Potom pridáme vajce, Juhočeské maslo, obe múky, soľ, vanilkový cukor a zbytok cukru. Zmiešame a vytvoríme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste 30 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenom stole na cca 0,5 cm tenký plát, z ktorého povykrajujeme hrnčekom kolieska. Doprostred dáme lyžičkou tvarohového Lipánka a ozdobíme hrozienkami. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 15-20 minút. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.


